Yoga classes

MondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday

18.30-19.45
Elzenhof
Elsene
Hatha Yoga
20-21.15
online
Yin yoga
20-21.15
Elzenhof
Elsene
Hatha Yoga
20.30-21.45
Labolobo
Jette
(private group)
Hatha Yoga
21.30-22
online
meditation
(free admission)Yoga in Be Here – with Marleen and Gladys
1020 Laken
rue Dieudonné Levèvre 4
big Hall
Mondays at 20-21.15
start 21/9/2021
12€ drop-in class – no reservation

Yoga at Elzenhof – with Marleen and Ramdas
1050 Ixelles
Av. de la Couronne 12
room Audry Hepburn
Tuesdays at 18.30-19.45 and 20-21.15
start 1/2/2022
Sign-up via https://www.gcelzenhof.be/activiteiten/yoga-pauze-level-1
https://www.gcelzenhof.be/activiteiten/yoga-pauze-level-2

For more info contact us please:

YOGASTIJLEN

HATHA YOGA
is een dynamische vorm van yoga, gebaseerd op de traditionele Sivananda yoga, waarbij de reeks oefeningen een logische opbouw hebben van

– stretchings die spanningen en blokkades opheffen in je lichaam
– energetische ademhalingsoefeningen (pranayama) die extra zuurstof brengen in je lichaam en vooral ook de geest verhelderen
– een reeks zonnegroeten als lichte cardiotraining en opwarming van het lichaam
– een aaneenschakeling van asana’s (yogahoudingen) waarbij veel aandacht uitgaat naar de wervelkolom  en rug, met voorwaartse en achterwaartse buigingen en draaiingen van de ruggengraat
– evenwichtsoefeningen
– 15 min. eindrelaxatie met bodyscan en meditatie

YIN YOGA
Yin is een meer relaxe, bijna meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden om bindweefsel (fascia) en gewrichten te versoepelen.
Iedereen kan Yin Yoga beoefenen. Je gaat lang mindful in een houding zodat die een diepe uitwerking krijgt in de fascia. Nadien voel je de energie stromen in je lichaam. Yin yoga werkt zowel op de fysieke, emotionele en spirituele lagen van je lichaam. Daarom voel je je na een sessie een pak lichter en zuiverder.

Zowel Yin als Yang (of Hatha) Yoga hebben een heilzame, ontspannende en energetiserenede uitwerking omdat er zowel gewerkt wordt op lichamelijk, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Daarom voel je je na een les energieker, zuiverder en gelukkiger.

YOGA NIDRA
Tijdens deze sessie leg je je comfortabel in Savasana.
In Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn gaat aan het werk op een dieper niveau. Hierbij bevindt je je op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je komt in deze staat van bewustzijn via enkele mentale oefeningen en visualisaties. Dit brengt fysieke, mentale en emotionele rust en hele ontvankelijke staat van zijn. Ook spanningen die je onbewust vasthoudt, kunnen verwerkt worden.

MEDITATIE
Elke zondagavond beoefenen we samen online een begeleide meditatie. Zelfs doorheen je scherm is er toch een soort groepsconcentratie en connectie. Een topper om de week af te ronden in schoonheid en puurheid.

We leren verschillende meditatietechnieken. Vooraf krijg je telkens kort uitleg per mail welke techniek en intentie we inzetten, steeds om helderheid en rust in de geest te vinden. Hoe meer je oefent, hoe beter dit lukt.