lessen info

OPENLUCHT YOGA IN BRUSSEL – JULI EN AUGUSTUS
enkel bij mooi weer: min 18°C en droog
Breng je eigen matje mee en stuur een mailtje als je meedoet aub.

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag

9u30-10u30
Tivoli Laken
HATHA YOGA
all levels
10-11u
Viaductpark Elsene
HATHA YOGA
all levels
20u-21u
Boudewijnpark Jette
HATHA YOGA
all levels
18-19.15u
Sampoorna studio Brussel
in-studio en online
YIN YOGA
no level
PRIJZEN


4 lessen/week op maa, don, zat, zon + de meditatie op zondagavond.
95€ voor 2 maanden UNLIMITED, start aan het begin van de maand.
85€ voor 10 beurten, 4 maanden geldig
Met je abonnement ontvang je voor de aanvang van elke les vanzelf een link om deel te nemen en hoef je dus niet te reserveren per les.
Zonder abonnement betaal je 10€ per losse les en de meditatie is gratis

De bijdrage voor de les mag je overschrijven op ‘ZEUS’ rek. nr. BE28 5230 8097 0120.
Je ontvangt een Zoomlink in je mailbox, je rolt je matje uit en klaar 🙂
Je kan je les hier reserveren:

YOGASTIJLEN

HATHA YOGA
is een dynamische vorm van yoga, gebaseerd op de traditionele Sivananda yoga, waarbij de reeks oefeningen een logische opbouw hebben van

– stretchings die spanningen en blokkades opheffen in je lichaam
– energetische ademhalingsoefeningen (pranayama) die extra zuurstof brengen in je lichaam en vooral ook de geest verhelderen
– een reeks zonnegroeten als lichte cardiotraining en opwarming van het lichaam
– een aaneenschakeling van asana’s (yogahoudingen) waarbij veel aandacht uitgaat naar de wervelkolom  en rug, met voorwaartse en achterwaartse buigingen en draaiingen van de ruggengraat
– evenwichtsoefeningen
– 15 min. eindrelaxatie met bodyscan en meditatie

YIN YOGA
Yin is een meer relaxe, bijna meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden om bindweefsel (fascia) en gewrichten te versoepelen.
Iedereen kan Yin Yoga beoefenen. Je gaat lang mindful in een houding zodat die een diepe uitwerking krijgt in de fascia. Nadien voel je de energie stromen in je lichaam. Yin yoga werkt zowel op de fysieke, emotionele en spirituele lagen van je lichaam. Daarom voel je je na een sessie een pak lichter en zuiverder.

Zowel Yin als Yang (of Hatha) Yoga hebben een heilzame, ontspannende en energetiserenede uitwerking omdat er zowel gewerkt wordt op lichamelijk, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Daarom voel je je na een les energieker, zuiverder en gelukkiger.

YOGA NIDRA
Tijdens deze sessie leg je je comfortabel in Savasana.
In Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn gaat aan het werk op een dieper niveau. Hierbij bevindt je je op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je komt in deze staat van bewustzijn via enkele mentale oefeningen en visualisaties. Dit brengt fysieke, mentale en emotionele rust en hele ontvankelijke staat van zijn. Ook spanningen die je onbewust vasthoudt, kunnen verwerkt worden.

MEDITATIE
Elke zondagavond beoefenen we samen online een begeleide meditatie. Zelfs doorheen je scherm is er toch een soort groepsconcentratie en connectie. Een topper om de week af te ronden in schoonheid en puurheid.

We leren verschillende meditatietechnieken. Vooraf krijg je telkens kort uitleg per mail welke techniek en intentie we inzetten, steeds om helderheid en rust in de geest te vinden. Hoe meer je oefent, hoe beter dit lukt.