shiatsu

SHIATSU
Met een Shiatsu massage wordt je levensenergie weer in balans gebracht. Blokkades worden opgeheven via o.a. duimdruk en stretchings, zodat de levensenergie weer vrijuit kan stromen, en je je uiteindelijk energieker voelt.

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een drukpuntmassage waarbij druk wordt geplaatst op bepaalde gekozen meridianen (energiebanen) en drukpunten. Deze drukpunten zijn dezelfde punten als deze die worden gehanteerd in de acupunctuur en in de eeuwenoude Chinese traditionele geneeskunde. Echter de shiatsutherapeut houdt voeling met je energetische situatie en helpt  je via massage je energiestroom te reguleren.
Dit type van massage heft lichamelijke en mentale stress op, bevordert diepe relaxatie, verhoogt het energiepeil en helpt het lichaam zijn evenwicht te vinden.

Shiatsu is een holistische behandeling om geest en lichaam beter te verzoenen. Het is eerder een preventieve geneeswijze die kwalen en ziektes voorkomt door het lichaam in een betere balans te krijgen. De methode is gebaseerd op het energetisch systeem van de meridianen die doorheen het lichaam lopen en gerelateerd zijn aan organen, maar ook aan bepaalde emoties. Doorheen deze meridianen loopt vitale energie, bekend al Ki, Chi of Prana. De acupressuurpunten worden bewerkt via duimdruk, stretchings of massage. Daarnaast wordt tijdens een behandeling ook gewerkt op de spieren, de bindweefsels of fascia, de gewrichten en de doorbloeding in het lichaam. De toegepaste duimdruk wordt aangepast aan de persoon; ze kan diep gaan en diepe fysieke spanningen opheffen of soms zijn de aanrakingen licht en op een subtieler niveau. De therapeut heeft ervaring en voeling op op eenieders maat een behandeling te geven, naargelang wat de persoon nodig heeft.

beetje geschiedenis
Shiatsu is een Oosterse geneeswijze die in Japan en China al duizenden jaren haar diensten bewijst. De methode werd een 100-tal jaar geleden geïntroduceerd in het Westen en kent vooral de laatste jaren in Europa een enorm succes.

meer info over Shiatsu (article about the science behind Shiatsu)

praktisch
momenteel neem ik geen nieuwe afspraken voor Shiatsu.

op maat logo