shiatsu

SHIATSU

Marleen heeft ruim 20 jaar ervaring met Shiatsu. Met haar handen en aandacht werkt ze in op de meridianen (of energiebanen) in het lichaam. Ze voelt waar de levensenergie (= Ki) geblokkeerd zit (=Jitsu) en waar er een gebrek is aan energie (=Kyo).
Via duimdruk, fasciaal werk en stretchings brengt ze meer balans in het lichaam.
Na een Shiatsu sessie voelt men zich doorgaans lichter, ontspannen en krijgt men nieuwe energie die vrijuit kan stromen.

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een holistische behandeling om geest en lichaam beter te verzoenen. Het is eerder een preventieve geneeswijze die kwalen en ziektes voorkomt door het lichaam in een betere balans te krijgen. De methode is gebaseerd op het energetisch systeem van de meridianen die doorheen het lichaam lopen en gerelateerd zijn aan organen, maar ook aan bepaalde emoties. Doorheen deze meridianen loopt vitale energie, bekend al Ki, Chi of Prana. De acupressuurpunten worden bewerkt via duimdruk, stretchings of massage. Daarnaast wordt tijdens een behandeling ook gewerkt op de spieren, de bindweefsels of fascia, de gewrichten en de doorbloeding in het lichaam. De toegepaste duimdruk wordt aangepast aan de persoon; ze kan diep gaan en diepe fysieke spanningen opheffen of soms zijn de aanrakingen licht en op een subtieler niveau. De therapeut heeft ervaring en voeling om op eenieders maat een behandeling te geven, naargelang wat de persoon nodig heeft.

meer info over Shiatsu (article about the science behind Shiatsu)

op maat logo

Advertentie